Jobsamtale hvad skal jeg spørge om?

Hvad skal jeg spørge om under en jobsamtale?

At være uforberedt er en af de vigtigste grunde til, at folk ikke bliver ansat. Mange mennesker ønsker at vide, hvad de skal spørge intervieweren om under en jobsamtale, men de står ofte tilbage med spørgsmålet: hvad jeg skal spørge om i enkle vendinger?

Husk på, at du kun får én chance for at gøre indtryk på arbejdsgiveren. Derfor er det i din bedste interesse at være forberedt og klar med gode spørgsmål.

Reklame

Top Promo

Der er tre typer af spørgsmål, som du bør stille intervieweren.

Den første er: Hvad fik dig til at søge denne stilling?

Dette spørgsmål vil afsløre en masse om dig og din motivation for at søge jobbet. Dette spørgsmål kan også afsløre andre ting, såsom dine svagheder, dine særlige færdigheder og hvor godt du vil passe ind i teamet.

Det andet spørgsmål, du skal stille intervieweren, er: Hvordan har du fået kendskab til jobbet?

Selv om du tidligere har søgt snesevis af job uden at få nogen samtaler, betyder det ikke, at du ikke er kvalificeret til jobbet. Nogle gange vil den ansættende leder fortælle dig, hvordan du er relateret til et bestemt job. Hvis du ikke har søgt det pågældende job, skal du spørge dem om det job, du er interesseret i. Selv hvis de siger, at du er perfekt til jobbet, kan du stadig have bedre kvalifikationer til stillingen end den person, der blev interviewet.

Det tredje spørgsmål, du skal stille intervieweren, handler om jobbeskrivelsen.

Mange mennesker er usikre på, hvad jobbet præcist indebærer. Du skal finde ud af, hvad ansvarsområderne er, og hvilke færdigheder du skal besidde for at udføre disse opgaver. Endelig skal du spørge, hvilke fordele virksomheden tilbyder. Mange virksomheder tilbyder frynsegoder som f.eks. betalt frokost.

Du skal have nogle gode spørgsmål klar til intervieweren, når han/hun stiller dem. Husk på, at du kun får én chance for at gøre indtryk på arbejdsgiveren. Derfor er det i din bedste interesse at være forberedt og klar med gode spørgsmål.

Reklame

Bottom Promo

Relateret Indlæg