Afslag til jobsamtale

Afslag til jobsamtale

Husk på, at det sker for næsten alle mennesker på et tidspunkt i deres professionelle karriere at være mellem to job. Selv hvis den store dør er lukket for en fremragende mulighed, som du havde ønsket dig, har du stadig en værdifuld rolle at spille. Et afslag til en jobsamtale er også en læringsmulighed.

Der kan faktisk være mange årsager til afslaget, så prøv at tænke ud over det negative og fokuser på dine styrker.

Det første, du bør gøre, når du får afslag på en jobsamtale, er at analysere processen og skrive årsagerne til afslaget ned. Mange gange misbruges udtrykket “afslag”, fordi det kan betyde en række ting – et misforhold i færdigheder eller erfaring eller et misforhold i forventninger. Der kan faktisk være mange årsager til afslaget, så prøv at tænke ud over det negative og fokuser på dine styrker.

Reklame

Top Promo

Så hvad betyder et afslag til din jobsamtale?

Det betyder, at du måske skal påtage dig en anden rolle eller lære et andet sæt færdigheder. Det kan være, at du bliver nødt til at kommunikere mere end med din modpart. Eller det kan være, at du måske bliver nødt til at være mere kreativ med hensyn til, hvordan du præsenterer dig selv over for din fremtidige arbejdsgiver.

Hvad gør du, hvis du har problemer med afslag til jobsamtaler? En af de første ting, du kan gøre, er at anerkende, at du har oplevet en ujævn oplevelse. Du skal ikke tage det for tungt. Tag en dyb indånding, saml dig selv og forsøg at finde ud af, hvorfor det ikke lykkedes dig. Du skal lære af oplevelsen og gå videre.

Nu skal du bare søge igen!

Afslag er kun en del af jobsamtaleprocessen. Når du bliver bedt om at deltage i en jobsamtale, skal du ikke lade et eventuelt afslag afskrække dig. Tænk i stedet på det som en mulighed for at lære og blive bedre til at søge job. Udvikl en positiv tankegang før din samtale, bevar en positiv indstilling selv i svære situationer, og søg flere job, end du ellers ville have gjort.

Reklame

Bottom Promo

Relateret Indlæg