Jobsamtale hvad spørger de om?

Hvad spørger de om til din jobsamtale?

Hvis du ønsker at forberede dig godt til din jobsamtale, så kan du forberede dig på hvad de spørger om. En af de bedste forberedelser, du kan lave, er, hvad du skal sige for at retfærdiggøre din tidligere erhvervserfaring og uddannelsesbaggrund.

Vær smart i dine svar, og fokuser på den rolle og den virksomhed, du søger.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Reklame

Top Promo

Hvad spørger de om til din jobsamtale? Et almindeligt spørgsmål er, om du vil blive hængende i det lange løb. Men bare rolig: Intervieweren er ikke ude efter det perfekte svar. I stedet vil han se, om du vil kunne arbejde med virksomhedens kultur og værdier. Vær smart i dine svar, og fokuser på den rolle og den virksomhed, du søger. Husk at gentage, hvordan stillingen stemmer overens med dine langsigtede mål.

Det første spørgsmål handler om dine faglige mål. Lad ikke dine svar blive for personlige, og lad være med at tale om dine problemer med din tidligere arbejdsgiver. Du må ikke gøre din tidligere arbejdsgiver til grin. Nævn ikke vanskelige chefer, vanskelige kolleger eller andre problemer. Hold dine svar til dig selv. Prøv at formulere dine svar omkring dine styrker og færdigheder. Du kan også give eksempler på dit arbejde med relation til virksomheden.

Når interviewerne spørger dig om dine karrieremål, vil de gerne finde ud af, hvad dine mål er. Fortæl dem, hvorfor denne stilling passer til dem, men undgå at tale om fortiden. Lad være med at nævne den vanskelige chef, du havde, eller problemer med dine kollegaer. Du må heller ikke tale dårligt om din nuværende arbejdsgiver. Hvis du søger et nyt job, skal du ikke tale om dit sidste job. Din interviewer vil vide, om du er åben over for udfordringer og for at lære nye opgaver.

Spørgsmål

Hvis du er bekymret for, hvad de måske søger, bør du forberede dig på arbejdsgiverens spørgsmål. Herunder finder du et eksempel:

Hvorfor skal vi ansætte netop dig?

Spørgsmål, som de sandsynligvis vil stille dig til en jobsamtale, er “hvorfor skulle de ansætte dig?”. Svaret på dette spørgsmål er afgørende for, om du kan få jobbet. Du skal overbevise arbejdsgiveren om, at du er den bedste kandidat til stillingen. Arbejdsgiveren vil vurdere dig ud fra en række forskellige faktorer, herunder, men ikke begrænset til, dine kvalifikationer, færdigheder, personlige egenskaber og erfaring.

Spørg selv ind til virksomheden

Til sidst, så spørg selv ind til virksomheden. Hvis du f.eks. spørger dem, hvad de ønsker af en potentiel medarbejder, kan du fortælle, at du virkelig interesserer dig for jobbet. Derfor bør du gøre en indsats for at lade arbejdsgiveren vide, at du er interesseret i stillingen, og at du er ivrig efter at lære om virksomheden.

Reklame

Bottom Promo

Relateret Indlæg