Uopfordret ansøgning

Hvad betyder uopfordret ansøgning

Hvis du undrer dig over, hvad uopfordret ansøgning betyder, skal du vide, at det er et generelt begreb, der bruges på arbejdsmarkedet til at beskrive en ansøgning, som du sender til en virksomhed uden at de har bedt om det. I de fleste tilfælde er formålet at opnå en samtale til en specifik stilling, f.eks. som kreditor. En uopfordret ansøgning kan også være mere generel og søge et hvilket som helst ledigt job inden for et bestemt område. Du modtager med andre ord ikke en stillingsannonce eller andre oplysninger fra arbejdsgiveren om det job, du søger. Denne metode kan være tidskrævende, fordi du skal undersøge virksomheden og forberede dig på et eventuelt afslag.

En uopfordret ansøgning er en ansøgning som du sender til en virksomhed uden at de har bedt om det. Formålet er at opnå en samtale.

Reklame

Top Promo

En god ansøgning skal formidle din passion for virksomheden, og det skal være stilet til HR-afdelingen. Endelig skal du undgå at bruge almindelige vendinger eller jargon i din uopfordrede ansøgning, f.eks. “Jeg har søgt job i et år”. Prøv i stedet at være unik. Det øger sandsynligheden for, at arbejdsgiveren er interesseret i at læse din ansøgning.

Virksomheder, der modtager uopfordrede ansøgninger, vil dog ofte kigge på disse ansøgere, fordi virksomheden kan have brug for deres kompetencer.

Inden du sender din uopfordrede ansøgning, er det vigtigt at lave noget research om virksomheden og den stilling, du søger. Sørg for at undersøge virksomhedens branche, kunder, konkurrenter, strategi, økonomi, værdier og meget mere. Hvis det er muligt, så prøv at se på nogle af virksomhedens gamle stillingsopslag for at se, hvilke typer opgaver og ansvarsområder du kunne udføre i den pågældende stilling. Du kan måske endda tjekke LinkedIn for at få et bedre indtryk af virksomhedens kultur, og hvordan du kan passe ind i den.

Reklame

Bottom Promo

Relateret Indlæg