CV med referencer

CV med referencer

At lave et CV med referencer er en måde at skille sig ud. Afhængigt af den stilling, du søger, kan du opregne flere referencer. Disse er anført nederst i dit cv. Sørg for, at du anfører mindst tre referencer. Når du anfører referencer på dit CV, skal du huske, at hver enkelt referent vil tale om forskellige kompetencer. Når du har listet dine personlige referencer, skal du kontakte disse personer for at høre, om de kan give dig en god reference.

Når du anfører referencer på dit CV, skal du huske, at hver enkelt referent vil tale om forskellige kompetencer.

Reklame

Top Promo

CV layout

Når du skriver en reference, er det vigtigt, at du angiver personens for- og efternavn. Den formelle stillingsbetegnelse skal også medtages. Hvis stillingsbetegnelsen er lang, kan du forkorte den med den professionelle forkortelse. F.eks. kan Vice President of Operations forkortes til VP of Operations. Beskrivelsen skal være kort og klar og indeholde arbejdsgiverens kontaktoplysninger. Adressen skal være arbejdsgiverens arbejdsplads og ikke en postboks.

Ud over navnet og virksomheden bør referencen anføres separat. For at få flere detaljer bør personens kontaktoplysninger omfatte en e-mail-adresse og et telefonnummer. Referencen bør ikke have en personlig eller privat e-mail-adresse og du bør ikke medtage deres personlige oplysninger på dit CV. Du bør også sikre dig, at du ikke angiver referencer, som ikke er tilgængelige på forespørgsel.

Kontakt dine referencer

Når du skriver referencer, skal du have et godt forhold til hver af disse personer. De skal være bekendt med ansøgerens arbejde og unikke kvaliteter. Du bør kontakte disse personer personligt og bede dem om deres samtykke. Desuden bør du give dem en kopi af CV’et og fortælle dem, hvordan de bedst kan repræsentere dig. På denne måde vil de være mere tilbøjelige til at huske detaljerne om den person, de henviser til, og de vil være mere tilbøjelige til at hjælpe dig, hvis du beder dem om en reference.

Reklame

Bottom Promo

Relateret Indlæg