Under jobsamtalen

Reklame

Top Promo

Vær forberedt

For at få en perfekt jobsamtale i en bestemt virksomhed skal du først tage stilling til dine karrieremål, styrker, svagheder, kommunikationsevner og mange andre ting før, under og endda efter selve jobsamtalen. Under jobsamtalen skal du besvare en række almindelige spørgsmål, som arbejdsgiverne kan stille dig.

Arbejdsgiverne leder efter folk, der er interesserede i det, de har at tilbyde. Derudover kan du måske endda vise dem, at du er villig til at lære mere om deres virksomhed og reflektere over deres kultur, samt hvad virksomheden tilbyder. Derfor er det vigtigt, at du husker at tage noter, lytte opmærksomt og stille masser af spørgsmål.

Vi har samlet flere tips til praktiske måder at optræde til en jobsamtale på, så du kan vise arbejdsgiverne, at du er den bedste kandidat til jobbet.

Reklame

Top Promo

Huskeliste

Hvis du spekulerer på, hvad du skal huske under en jobsamtale, bør du sørge for at gennemgå din checkliste, da den vil være nyttig til at huske under jobsamtalen. En jobrelateret huskeliste kan hjælpe dig med at få den stilling, du ønsker.

Interviewerens spørgsmål er rettet mod at finde de svar, der kan hjælpe virksomheden med at afgøre, om kandidaten er værd at ansætte og udvikle yderligere.

Når du bliver stillet et spørgsmål, så tænk over i et par sekunder, hvad du vil svare. Dit svar skal relatere dine styrker, færdigheder og præstationer med virksomhedens behov.

Når du besvarer spørgsmål, skal du tale tydeligt og med tillid. Dit svar skal være kort, præcist og klart formuleret.

Giv specifikke eksempler, når det er muligt. Fortæl om dine tidligere præstationer i relation til de færdigheder, som virksomheden leder efter.

At tage noter under samtalen er en nødvendig færdighed. Ikke kun viser det interesse for jobbet, men viser også din evne til at fokusere på opgaven. Men undgå at skrive alt ned, blot fordi du tror, du måske glemmer noget.

Husk, at det er en samtale der går begge veje. Du skal også stille spørgsmål for at samtalen skal gå godt.

JOBSAMTALEN

Læs videre herunder og få indsigt i flere teknikker til en vellykket jobsamtale.

Reklame

Top Promo

Staldtips til jobsamtalen

Find flere tips, spørgsmål og svar til din jobsamtale

Besøg vores netværk