Forberedelse til jobsamtalen

Reklame

ER DU FORBEREDT TIL JOBSAMTALEN?

Forberedelse til jobsamtalen er en vigtig del for at få det job, du gerne vil have. Dit første indtryk betyder alt, når du skal til jobsamtale, og det er din præstation under samtalen, der afgør, om du får jobbet.

Forberedelsen er normalt en af de mest nervepirrende dele af jobjagten. Heldigvis er der nogle enkle teknikker, der kan gøre denne proces meget lettere. Den absolutte nøgle til jobsamtalen er en grundig forberedelse.

Reklame

CHECKLISTE

Vi har udarbejdet denne checkliste for at give dig et overblik over, hvad du skal være opmærksom på, når du forbereder dig på et møde med en potentiel arbejdsgiver.

Forberedelse til jobsamtalen undersøg virksomhedenFør du går til en samtale med en bestemt virksomhed, er det vigtigt at vide hvad den beskæftiger sig med.

Når du undersøger en virksomhed, skal du finde ud af, hvilken type tjenester eller varer virksomheden tilbyder.

Forberedelse til jobsamtalen hvem skal du mødes med

Det kan hjælpe dig med at forberede de rette spørgsmål til de rette personer. Det kan også være du opdager, at I har noget tilfælles, som kan være med til at fremme en god dialog under samtalen.

Forberedelse til jobsamtalen spørgsmål til virksomhedenDine spørgsmål kan hjælpe dig med at afgøre, om det er den rigtige stilling for dig. Sørg for, at du har dine spørgsmål til samtalen skrevet ned på forhånd.

Forberedelse til jobsamtalen styrker og svaghederHav succeshistorier klar fra dit tidligere arbejde der fremhæver dine styrker. Derudover skal du kende dine svagheder, så du kan vise at du er selvbevidst.

Forberedelse til jobsamtalen svar på spørgsmålDet er en fordel, at du ved, hvad du vil svare til nogle af de mulige spørgsmål, som virksomheden måske stiller dig. Det vil gøre hele oplevelsen meget mere behagelig for dig.

Forberedelse til jobsamtalen referencerSkriv kontaktoplysninger på dine referencer ned og medbring dem, når du går til samtalen. Husk at informere dine reference, inden du udleverer deres kontaktoplysinger.

Forberedelse til jobsamtalen CVMedbring kopier af dit CV til samtalen. Det er bedst, at du altid har et par ekstra eksemplarer ved hånden, som du kan give til potentielle arbejdsgivere.

Forberedelse til jobsamtalen tøjDu skal altid klæde dig passende til den type stilling, du ansøger om. Passende påklædning viser faglig respekt for dig selv og din fremtidige arbejdsgiver.

Forberedelse til jobsamtalen find vejKend ruten og hvor meget rejsetid du har brug for, så du ankommer rettidigt.

Forberedelse til jobsamtalen soveDet er vigtigt, at du får en god nats søvn inden samtalen. Det kan hjælpe dig med at være mere fokuseret og føle dig mere komfortabel.

JOBSAMTALEN

Læs videre herunder og få indsigt i flere teknikker til en vellykket jobsamtale.

Reklame

Staldtips til jobsamtalen

Find flere tips, spørgsmål og svar til din forberedelse

Besøg vores netværk