CV hvad er det?

CV hvad er det?

Så hvad er det CV? Et curriculum vitae eller CV er en kort skriftlig redegørelse for ens uddannelse, karriere og kvalifikationer. Afhængigt af virksomheden og branchen skal CV’et vise, hvordan du kan bidrage til virksomhedens forretningsmodel. Det skal også vise dit potentiale som medarbejder. Det skal vise, at du kan tilføre virksomheden værdi, og det skal fremhæve dine kvalifikationer.

Et curriculum vitae eller CV er en kort skriftlig redegørelse for ens uddannelse, karriere og kvalifikationer.

Reklame

Top Promo

Indhold

Format

Selv om der ikke findes noget bestemt CV-format, bør oplysningerne i afsnittet om færdigheder fokusere på de vigtigste detaljer inden for det fagområde, du søger. Det er bedst at se på eksempler på CV’er, der vedrører dit område, så du kan skræddersy dit eget.

Farver

Farver er vigtige, men sørg for, at de ikke forstyrrer indholdet. Prøv at vælge farver, der supplerer hinanden uden at gøre din læseoplevelse vanskelig. Undgå at bruge farver, der kolliderer med dit CV’s indhold. Beige, brækket hvidt, blå nuancer og grå er egnede farver til et CV. Du kan bruge dem som udgangspunkt til at bestemme dit farveskema. Men hvis du ikke er sikker, kan du også vælge mellem sort og hvid.

Prioriteringer

CV’et skal være let at læse. Det skal også indeholde relevante oplysninger. Du bør opregne dine kvalifikationer og erfaringer i rækkefølge efter vigtighed. De færdigheder, du opregner i dit CV, bør være specifikke for den stilling, du søger. Et velskrevet CV kan give dig samtaler.

CV’er er vigtige for at søge et job

CV’er er ofte den første og eneste direkte kontakt, du har med en potentiel arbejdsgiver. Derfor er det afgørende at gøre et indtryk på de vigtigste beslutningstagere. Det er vigtigt, at det er klart, fejlfrit og fokuseret, så du effektivt kan sælge dig selv til en virksomhed.

Reklame

Bottom Promo

Relateret Indlæg