CV hvad skal det indeholde?

CV hvad skal det indeholde?

Overskriften på dit CV bør være dit navn og dine kontaktoplysninger. Sørg for at medtage dit telefonnummer og eventuelt din email-adresse. Det er ikke nødvendigt at oplyse en fuldstændig adresse, men kun den by, hvor du bor. Det er mere passende at angive din by end din fulde adresse. Så hvad skal det CV indeholde?

Den vigtigste del af dit CV er din personlige profil. Det giver et kort resumé af, hvem du er, og hvad du søger i et nyt job.

Reklame

Top Promo

Indhold:

Personlig profil

Den vigtigste del af dit CV er din personlige profil, også kendt som dit karrieremål eller din personlige udtalelse. Det er et kort afsnit, der står under dit navn og giver et kort resumé af, hvem du er, og hvad du søger i et nyt job.

Layout

Dit CV skal være letlæseligt. Vælg en skrifttype uden serif-font og hold din skriftstørrelse lille nok til, at jobbeskrivelsen kan læses. Brug punktopstillinger til at opsummere dine opgaver, færdigheder og resultater i hver stilling. Den seneste stilling bør fylde mest på CV’et. Dette vil vise arbejdsgiveren dine seneste erfaringer. Ældre job kan udelades fra dit CV, hvis de ikke kræver så mange detaljer.

Oversigt

Hvis du søger et job inden for en bestemt branche, bør du tilføje et afsnit i dit CV med en liste over din uddannelse, erfaring og andre relevante kvalifikationer. De færdigheder, du har, kan hjælpe dig med at få jobbet, så opgiv dem. Du kan f.eks. medtage dine sprogfærdigheder og avancerede færdigheder inden for computersoftware.

Fritidsinteresser

Fritidsinteresser bør ikke indgå i dit CV. Medmindre de er direkte relevante for den stilling, du søger, bør du ikke medtage dem. Tilhørsforhold til f.eks. et fodboldhold kan være kontroversielt, så tænk grundigt over, om det er relevant eller ej. Ud over at fremmedgøre læseren kan de også være fordomsfulde. En passion for fodbold er ikke nødvendigvis en passende interesse for en virksomhed, der producerer e-scootere, så er en passion for bæredygtighed i så fald mere nyttig for dit CV.

Reklame

Bottom Promo

Relateret Indlæg