Liste over svagheder jobsamtale

Liste over svagheder til en jobsamtale

Det er vigtigt at udvælge dine svagheder omhyggeligt og fremhæve dem på en positiv måde, hvis det er muligt. En liste over svagheder til en jobsamtale bør fokusere på en færdighed, som du er god til. Ofte er der ikke tale om færdigheder, men om vaner. Ideelt set bør du vælge en svaghed fra din liste, som ikke er afgørende for din jobsamtale. Du kan også nævne de måder, hvorpå du har overvundet denne svaghed, hvis det er relevant.

En liste over svagheder til en jobsamtale bør fokusere på en færdighed, som du er god til. Ofte er der ikke tale om færdigheder, men om vaner.

Reklame

Top Promo

En anden svaghed er at blive stresset, når tidsfrister ikke overholdes. Arbejdsgivere sætter pris på folk, der sætter pris på tidsfrister og stræber efter at afslutte projekter til tiden. I din liste over svagheder skal du fokusere på, hvordan du tidligere har håndteret en svaghed, og hvordan du arbejder på at løse problemet i fremtiden. Hvis du er genert til at tale om dine svagheder, skal du sørge for at medtage eksempler på dine styrker. Du bør også gøre det klart, at det er en styrke at bede om hjælp.

Hvis du f.eks. har en svaghed i teamwork, skal du medtage et eksempel på, hvornår du har været nødt til at uddelegere en opgave til en anden medarbejder. Det vil vise det ansættende team, at du forstår vigtigheden af at arbejde i et team. Det er vigtigt at fremhæve dine styrker og dine planer om at forbedre dine svagheder. Hvis du er usikker på, hvordan du kan forbedre dine svagheder, kan du drøfte dem med din arbejdsgiver. Men sørg for, at du ikke virker overdrevent arrogant.

Det er også en god strategi at bruge dine svagheder som en kilde til selvtillid. Hvis du er genert eller ikke har nogen selvtillid, er det bedre at dele dine styrker med en ansættende chef end at holde dine svagheder skjult. Derudover er det bedre at nævne dine styrker og undgå at nævne dine svagheder.

Det er vigtigt at være ærlig omkring dine svagheder, når du tager disse svagheder op til en jobsamtale. Uanset om de er relateret til dine svagheder, er det et positivt træk, der viser, at du er en holdspiller. Din svaghed er en mulighed for at vise dit potentiale. Hvis du ikke er selvsikker nok til at sige det i samtalen, kan du blive betragtet som arrogant eller undervurderet. Hvis du f.eks. har et lavt selvværd, har du måske ikke nok selvtillid til at tale om dine mangler.

Reklame

Bottom Promo

Relateret Indlæg