CV for ufaglært

CV for ufaglært

Et CV for ufaglært behøver ikke at indeholde samme detaljeringsgrad som et standard CV, men det skal stadig være imponerende. Et attraktivt format er et vigtigt element i et effektivt CV, og det er vigtigt at huske, at formatet og designet er afgørende. Det omvendt kronologiske format angiver, som navnet antyder, alle ansættelser og uddannelsesbaggrund, mens det funktionelle format angiver færdigheder og kvaliteter i punktform. Et funktionelt cv fremhæver dine karaktertræk og færdigheder.

Hvis du er ufaglært, skal du vide, hvordan du skal angive hårde kompetencer på dit CV. Hårde færdigheder er tekniske færdigheder, der kan opnås gennem uddannelse, træning og erfaring på arbejdspladsen. I de fleste tilfælde vil du gerne medtage dine kurser, som er relevante for dit erhverv. Du kan beskrive dine færdigheder og resultater i et beskrivende sprog. Fremhæv dine unikke færdigheder og hold dine beskrivelser korte og præcise.

Hårde færdigheder er tekniske færdigheder, der kan opnås gennem uddannelse, træning og erfaring på arbejdspladsen.

Reklame

Top Promo

Afsnittet om uddannelseshistorie bør indeholde eksempler på dine kursusforløb og kvalifikationer samt datoer for opnåelse af resultater og hvor de er opnået. I afsnittet om færdigheder skal du fremhæve dine specifikke resultater, f.eks. din evne til at arbejde på et team og lede et projekt.

Et CV for ufaglært bør indeholde en detaljeret beskrivelse af alle tidligere job og en detaljeret beskrivelse af hver enkelt stilling. Hvis du har haft den samme stilling i mange år, kan du bruge disse færdigheder i andre job og sektorer.

Et CV for ufaglært skal præsenteres fra forside til bagside og indeholde alle relevante oplysninger din arbejdshistorie. Du kan medtage oplysninger om efteruddannelse samt korte beskrivelser af de udførte opgaver.

At skrive et CV for en ufaglært arbejdstager svarer meget til at skrive en salgstale for et produkt. Først skal du lave en liste over dine personlige styrker og matche dem med de færdigheder, som arbejdsgiverne søger. Hvis du f.eks. er ishockeyspiller, vil din stærkeste evne være teamwork. Hvis du er blogger, vil din stærkeste evne være skriftlig kommunikation. Når du har din liste, kan du matche dine personlige styrker med de bedste færdigheder, som en arbejdsgiver leder efter.

Reklame

Bottom Promo

Relateret Indlæg