Balance mellem arbejdsliv og privatliv

Balance mellem arbejdsliv og privatliv

Udtrykket balance mellem arbejdsliv og privatliv bruges ofte til at beskrive, hvordan en person kan forene arbejde og privatliv. For nogle mennesker betyder det en følelse af uafhængighed og frihed fra de krav, som et arbejde stiller. For andre indebærer det en større grad af integration mellem arbejde og privatliv. I begge tilfælde kan resultatet være en bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv.

Balance mellem arbejdsliv og privatliv bruges ofte til at beskrive, hvordan en person kan forene arbejde og privatliv.

Reklame

Top Promo

Mens konceptet om en balancering mellem arbejdsliv og privatliv lyder godt i teorien, er det ofte sværere at praktisere det. Selv efter at have logget ud af computeren kan mange medarbejdere være fristet til at tjekke deres e-mail eller svare på arbejdsrelaterede sms’er. Og balancen mellem arbejde og privatliv kan se forskellig ud fra dag til dag. Det kan f.eks. være nødvendigt for en medarbejder at tilbringe mere tid på kontoret, når et nyt produkt lanceres. En arbejdende mor kan derimod være nødt til at prioritere sine opgaver i hjemmet, mens hun passer sin nyfødte.

Det kan være svært at opnå balancen mellem arbejdsliv og privatliv. Uanset om du er hjemme eller på kontoret, er det vigtigt at sætte klare grænser og prioriteringer. En god tommelfingerregel er at sikre, at du har oprettet en automatisk telefonsvarer, så folk, der kontakter dig, når du ikke er på kontoret, får en besked fra dig. På den måde slipper du for presset fra at tjekke arbejdsmails. Det samme gælder for dem, der har brug for at kommunikere deres personlige prioriteter med den person, der håndterer disse meddelelser.

Det er også vigtigt at sørge for, at integrationen af arbejdsliv og privatliv er så gnidningsløs som muligt. Den mest effektive model for integration af arbejdsliv og privatliv er en model, der sigter mod at afbalancere begge parters behov. Selv om det kan være svært at finde den, er den indsatsen værd. Begrebet integration af arbejdsliv og privatliv er et nyttigt begreb for mange arbejdsgivere. Det hjælper medarbejderne med at finde en balancering mellem deres arbejdsliv og privatliv. Ved at integrere arbejde og privatliv kan folk nå deres mål og forblive lykkelige.

Reklame

Bottom Promo

Relateret Indlæg