Jobsamtale hvorfor skifte job?

Når du bliver spurgt til din jobsamtale: Hvorfor vil du gerne skifte job?

Uanset hvad der er tilfældet, bør du overveje at have svaret parat når arbejdsgiveren spørger dig til din jobsamtale: hvorfor skifte job? Måske holder lønnen ikke trit med leveomkostningerne. Måske er du blevet klar over, at din karriere er på vej i en mindre optimal retning. Måske er der mere konkurrence på din stilling end nogensinde før.

Uanset hvilken grund du har til at sige op, skal du sørge for at forklare den klart og tydeligt.

Reklame

Top Promo

Hvad gør dit nuværende job tiltalende for dig?

Når de fleste mennesker tænker på, hvorfor de ønsker at skifte job, tænker de sandsynligvis på jobsøgningen som en evig prøvelse. Med mange ledige stillinger hvert år og endnu flere ansøgere, der kæmper om de ledige stillinger, kan det være svært at holde styr på din karriereudvikling. Hvis du befinder dig midt i din karriere, er presset for at følge med nok til at holde selv den mest stabile og motiverede medarbejder på tæerne. Men der er håb for dem, der føler det konstante pres fra et erhvervsliv i stadig forandring. Hvis du er engageret i at fastholde dit nuværende beskæftigelsesniveau, kan det være muligt at vende dine karrieremæssige problemer til et nyt forår i din karriere.

Det vigtigste spørgsmål at besvare, når du overvejer, hvorfor du ønsker at skifte job, er: Hvad gør dit nuværende job tiltalende for dig? Dette spørgsmål bliver ofte overset af mange, der skal til jobsamtale. De undlader at spørge sig selv, hvad der i første omgang gør deres nuværende stilling tiltrækkende. Når du stiller dig selv dette spørgsmål, vil du kunne afgøre, hvad du skal fokusere på under din samtale.

Der er to hovedspørgsmål, som du bør stille dig selv, når du tænker over, hvorfor du ønsker at skifte job.

  1. Hvorfor ønsker du at skifte job?

  2. Hvad håber du at få ud af at skifte job?

Uanset hvilken grund du har til at sige op, skal du sørge for at forklare den klart og tydeligt.

Reklame

Bottom Promo

Relateret Indlæg