Forberedelse inden jobsamtalen

Forberedelse inden jobsamtalen

Før du går til en samtale med en bestemt virksomhed, er det vigtigt at vide hvad den beskæftiger sig med. Når du undersøger en virksomhed, skal du finde ud af, hvilken type tjenester eller varer virksomheden tilbyder.

Det kan hjælpe dig med at forberede de rette spørgsmål til de rette personer. Det kan også være du opdager, at I har noget tilfælles, som kan være med til at fremme en god dialog under samtalen.

Dine spørgsmål kan hjælpe dig med at afgøre, om det er den rigtige stilling for dig. Sørg for, at du har dine spørgsmål til samtalen skrevet ned på forhånd.

Hav succeshistorier klar fra dit tidligere arbejde der fremhæver dine styrker. Derudover skal du kende dine svagheder, så du kan vise at du er selvbevidst.

Det er en fordel, at du ved, hvad du vil svare til nogle af de mulige spørgsmål, som virksomheden måske stiller dig. Det vil gøre hele oplevelsen meget mere behagelig for dig.

Skriv kontaktoplysninger på dine referencer ned og medbring dem, når du går til samtalen. Husk at informere dine reference, inden du udleverer deres kontaktoplysinger.

Medbring kopier af dit CV til samtalen. Det er bedst, at du altid har et par ekstra eksemplarer ved hånden, som du kan give til potentielle arbejdsgivere.

Du skal altid klæde dig passende til den type stilling, du ansøger om. Passende påklædning viser faglig respekt for dig selv og din fremtidige arbejdsgiver.

Kend ruten og hvor meget rejsetid du har brug for, så du ankommer rettidigt.

Det er vigtigt, at du får en god nats søvn inden samtalen. Det kan hjælpe dig med at være mere fokuseret og føle dig mere komfortabel.