Erhvervskompetencer

Erhvervskompetencer

Erhvervskompetencer er et standardiseret sæt af færdigheder, som arbejdsgivere søger, når de ansætter. Nogle af disse færdigheder er tekniske, f.eks. programmering, mens andre er mere grundlæggende. En leder skal forstå kravene og forventningerne til hver enkelt stilling for at kunne ansætte den bedst kvalificerede person. Desuden skal han eller hun afgøre, hvilke færdigheder der er nødvendige for stillingen. Hvis du identificerer disse kompetencer, vil det hjælpe dig med at ansætte den bedste medarbejder.

Når du interviewer kandidater, vil erhvervskompetencerne hjælpe dig med at finde de rigtige kandidater.

Reklame

Top Promo

Ledelse og forvaltning

Denne kompetence kræver en stærk ledelsesstil og en god forståelse for teamwork og kommunikation. Det kræver en forståelse for forskellige typer mennesker, herunder tekniske og ikke-tekniske medarbejdere. Den sidste kompetence er kritisk tænkning, som vedrører beslutningstagning og deduktiv argumentation. Denne kompetence hjælper en medarbejder til at yde en bedre præstation i sin rolle. På samme måde kræver problemløsning evnen til at organisere og skifte mellem flere informationskilder samt en stærk ansvarsfølelse og ansvarlighed.

Målorienteret

En resultatorienteret medarbejder arbejder hårdt for at nå målene og motiverer andre til at gøre det samme. At opnå resultater er det vigtigste mål for en organisation, og disse færdigheder hos en person er et aktiv for en virksomhed.

Virksomhedsdækkende og rollespecifikke

Erhvervskompetencer er en afgørende ramme for organisationer. Når disse rammer er på plads, er det med til at sikre, at den rigtige person bliver ansat, og at vedkommende bliver fastholdt i stillingen. Men hvis man undlader at vurdere disse kompetencer, vil det have negative konsekvenser for begge parter. Hvis din organisation ikke har en defineret kompetenceliste, er den bedste måde at sikre, at du ansætter den bedste person til jobbet, at oprette en omfattende og klar kompetenceliste.

Når du interviewer kandidater, vil erhvervskompetencerne hjælpe dig med at finde de rigtige kandidater.

Reklame

Bottom Promo

Relateret Indlæg