Jobsamtale spørgsmål og svar

Spørgsmål og svar til din jobsamtale

Hvis du forbereder dig på spørgsmål og svar til din jobsamtale, kan du få det bedst mulige resultat. I de følgende eksempler på spørgsmål og svar kan du se, hvordan formålet er at vise arbejdsgiveren, at du har gjort dit hjemmearbejde og ikke bare har søgt stillingen uden at have tilstrækkelig viden om dem.

Spørg dig selv: er jeg motiveret? har jeg de nødvendige kvalifikationer og hvad er mine styrker og svagheder?

Reklame

Find mulige svar på dine spørgsmål ved at spørge dig selv:

Er jeg motiveret?

Hvis du skal til jobsamtale, skal du huske, at du skal have en motivation for jobbet! Arbejdsgiveren ønsker, at du skal være motiveret omkring dit arbejde. Det betyder, at du bør tale udførligt om din motivation i din samtale. Et par vigtige spørgsmål, du bør stille, er bl.a: Hvordan identificerer du de problemer eller områder, som du brænder mest for?

Har jeg de nødvendige kvalifikationer til jobbet?

Hvis der er noget i stillingsopslaget som du ikke ved, hvordan du skal gøre, så tænk over:

  • Hvordan ville jeg klare mig godt i denne specifikke stilling?
  • Hvordan ville jeg være anderledes end en anden medarbejder?
  • Hvad skal jeg forbedre?
  • Hvad ville jeg ændre ved mig selv, som ville gøre mig til en bedre kandidat til jobbet?

Formålet er at give arbejdsgiveren et indtryk af, hvordan du er, og især hvilke områder du ville være bedst til at excellere på.

Hvad er mine styrker og svagheder?

Du bør kende dine stærke og svage sider i forhold til det job, du søger. Ved at besvare dette spørgsmål, så står du stærkt i forhold til konkurrencen med andre kandidater.

Så hvordan finder du de bedst mulige svar på spørgsmålene?

Stil dig selv spørgsmål, der kan have indflydelse på resultatet af din samtale. Derudover, bør du søge oplysninger om den ledige stilling og den virksomhed, du søger. Det vil alt sammen være brugbart, når du skal forberede dine svar til arbejdsgiverens spørgsmål.

Reklame