Jobsamtale råd

Råd til din jobsamtale

Et af de bedste råd til en jobsamtale, som du kan tage med dig fra denne artikel, er at vide alt om dig selv, og hvad der er vigtigt for dig. Du ønsker ikke at virke som om du lader som om, at du er noget, du ikke er.

Arbejdsmarkedet er meget konkurrencepræget. Hvis du ikke forbereder dig ordentligt til jobsamtalen, kan du risikere ikke at få det job, du søger.

Reklame

En arbejdsgiver vil gerne vide lidt om dig, dine kvalifikationer og din personlighed. Under samtalen skal du sørge for, at du har en god kropsholdning. Husk at smile!

Vær forberedt

At være forberedt er måske det vigtigste, som du kan tage med dig fra denne artikel. Du skal sikre dig, at du har studeret jobbeskrivelsen og ved, hvad virksomheden laver. Undersøg de virksomheder, du søger, og sørg for at forstå, hvad de laver.

Kom til tiden

Et af de bedste råd til jobsamtaler er at sørge for, at du kommer til tiden til samtalen. Hvis du kommer for sent til en samtale, vil du sandsynligvis ikke blive taget yderligere i betragtning til jobbet. Du skal vise, at du respekterer den tid, som arbejdsgiveren kræver af dig.

Vær velklædt

Når du går til en samtale, skal du altid sørge for at være velplejet og pænt klædt på. Generelt er det en god idé at klæde sig lidt pænere på til en samtale for at føle sig bedre forberedt.  Tag behageligt tøj på, som du ved, at du vil komme til at passe godt til.

Øv dig i dit kropssprog

Et andet godt råd til jobsamtaler er at øve dig i dit kropssprog. Når du sætter dig ned til jobsamtalen, er det en god idé at sidde lige i stolen. Øv dig også i at få øjenkontakt. Folk begår fejl, når de ikke præsenterer sig selv ordentligt, og dit kropssprog kan ofte give et forkert indtryk.

Hold øjenkontakt

I ansættelsesprocessen er det vigtigt at holde øjenkontakt med alle, du taler med. Hold øjnene på den person, du taler med, og sørg for, at du engagerer dig i samtalen med vedkommende. Det er vigtigt, at du ikke fumler rundt eller taler med andre personer under jobsamtalen. Sørg for at lytte opmærksomt og holde fast øjenkontakt under hele samtalen.

Stil spørgsmål

Hvis du ikke ved alt om virksomheden, skal du sørge for at stille spørgsmål. Jo mere du lærer om virksomheden, jo mere vil du blive et aktiv og kunne bidrage. Stil spørgsmål og vær ikke bange for at stille dem. Det er det, som arbejdsgiveren gerne vil have.

Forbered en afsluttende udtalelse

Et andet godt råd til jobsamtaler er at øve sig på gode afsluttende udtalelser. En god afsluttende udtalelse viser din personlighed og er med til at vise intervieweren, at du er interesseret i jobbet.

Reklame

Relateret Stillinger