Jobsamtale hvad motiverer dig?

Spørgsmål til din jobsamtale “Hvad motiverer dig?”

Et af de vigtigste spørgsmål, som du skal forberede dig til din jobsamtale er, “Hvad motiverer dig?” Det er en slags åbent spørgsmål, da det både beder kandidaten om at tænke på sine passioner og på, hvorfor det job, han/hun er til samtale om, stemmer nøje overens med disse.

Dine motivationer for at søge et job bør være i overensstemmelse med dine færdigheder, dine talenter, dine interesser og dine passioner.

Reklame

Top Promo

Find din motivation

Mens arbejdsgiveren leder efter den rette kandidat, kan besvarelsen af disse spørgsmål hjælpe kandidaten med at rammesætte sit svar til arbejdsgiveren. Jo mere du kan svare ærligt og oprigtigt, jo bedre vil du klare dig under samtalen. Her er nogle spørgsmål, der kan hjælpe dig med at få indsigt i din motivation.

Hvad motiverer dig?

Hvert individ er unikt, og det job, de udfører, repræsenterer deres unikke kald. Derfor vil hver enkelt persons svar på dette spørgsmål være unikt og bør ikke være “one size fits all”.

Hvorfor ønsker du at udføre dette job?

Dine motivationer for at søge et job bør være i overensstemmelse med dine færdigheder, dine talenter, dine interesser og dine passioner.

Hvad er mine motivationsfaktorer?

Svaret på dit spørgsmål til jobsamtalen bør indeholde en liste over dine mest overbevisende motivationsfaktorer for at søge et job. Denne liste vil hjælpe dig med at udvikle en motivations-“bibel”, der kan vejlede dig i dine bestræbelser på at nå dine mål med succes. Den vil også fungere som en konstant ressource for dig, når du søger nye job og placerer dig selv i en position, så du kan nå dem.

Så hvad motiverer dig?

Hver af dine kerneværdier kan være drivkraften bag dine handlinger. Du kan være motiveret af behovet for at høre til, at have klare mål, at føle dig tilfreds, at blive forstået, at blive værdsat eller at nyde at arbejde sammen med andre.

Hvordan kan du vide, hvad der motiverer dig?

Lav en liste over alle de ting, du finder, som gør dig glad. Når du har listet de mange aspekter af dit liv, som du finder mest tilfredsstillende, er det eneste tilbageværende skridt at finde ud af, hvordan du kan gøre disse ting mere vigtige for dig.

For at forblive stærkt motiveret skal du dog altid balancere dit ønske om at gøre det, der er vigtigt for dig, med din vilje til at gøre det, der hjælper dig med at nå dine mål.

Et af de mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv, er: “Hvad elsker jeg at lave?” Hvis du elsker dine kernepassioner, vil du blive inspireret af det, der motiverer dig mest. Det vigtige er, at du fortsat bruger dine centrale motivationsfaktorer som din guide, når du træffer beslutninger om, hvad du skal gøre næste gang – og vigtigst af alt, hvordan du skal gå til værks for at nå dine mål.

Reklame

Bottom Promo

Relateret Indlæg