jobsamtale, hvad man skal og ikke skal gøre

Jobsamtaler kan være hektiske. Med så mange ansøgere, der kæmper om et enkelt job, er det meget nemt at begå en fejl, som kan koste dig dit drømmejob. I det følgende kan du læse om, hvad du skal og ikke skal gøre til en jobsamtale, så du kan få dit drømmejob. Læs dem, forstå dem, og tag dem i brug.

Klæd dig på til at imponere. Sørg altid for, at dit overtøj er rent, presset og præsentabelt. Sid lige med benene behageligt krydset. På den måde undgår du at fifle og holder øjenkontakten. Stil ofte spørgsmål under en jobsamtale.

Det er vigtigt at holde øjenkontakt med intervieweren under hele jobsamtalen. Vær venlig, men forbliv professionel hele tiden. Læn dig aldrig tilbage eller se væk fra intervieweren. Men hvis du har brug for det, kan du stille spørgsmål ved at læne dig lidt fremad, f.eks. “Lad os gennemgå nogle af jobkravene igen” eller “Fortæl mig om en situation, hvor…”

Når du besvarer spørgsmål, skal du tænke over dit svar, og hvordan det lyder for lytteren. Brug passende jargon, og sørg for at lyde vidende og erfaren. Sørg for, at du har alle fakta og beviser, før du taler. Hvis du har en arbejdshistorie, bør det fremhæves. Hvis du søger en bestemt stilling, bør disse oplysninger nævnes specifikt. Hvis du følger disse dos and don’ts for jobsamtaler, vil du sikre, at du lyder så velforberedt som muligt.

Det er vigtigt at have en fast kropsholdning. Det viser, at du er engageret i jobbet og viser intervieweren, at du er klar over jobbet og ved, hvordan du skal opføre dig korrekt i forhold til det. Det kan være svært at opretholde en afslappet kropsholdning i begyndelsen, men det kan lade sig gøre med øvelse. Hvis du følger disse dos and don’t-principper til jobsamtaler, vil din interviewer bemærke en stor forskel i dit udseende og din opførsel.