Sådan beskriver du dig selv i en jobsamtale

I dag kan mange af de spørgsmål, der stilles under samtaler, næsten koges ned til ét lille spørgsmål: “Hvem er du?” Arbejdsgiverne i dag er blevet meget specifikke med hensyn til, hvad de leder efter hos deres ansøgere, da de har indset, at de er nødt til at være mere selektive med hensyn til, hvem de vælger.

Når du overvejer, hvordan du skal beskrive dig selv over for en ansættende leder, er der flere ting, du skal huske på. At være sikker på dine evner betyder ikke, at du skal prale. Det betyder blot, at du erkender dine evner og er klar over, at de er relevante for jobbet. Når du taler til en ansættende leder eller skriver til ham, er det vigtigt at være så ærlig som muligt. Ærlighed er den bedste politik.

Hvis du ikke ved, hvordan du skal beskrive dig selv, kan du opsummere dine kvalifikationer med én sætning: “Jeg er en god sælger.” Dette er et godt eksempel på, hvordan du kan beskrive dig selv til en interviewer.

At være en holdspiller er også en egenskab, som du skal vise under din samtale. At være en holdspiller viser, at du er villig til at sætte andres behov før dine egne. Dette kan hjælpe dig med at komme godt ud af det med de andre medlemmer af dit team og kan hjælpe dig med at få dit drømmejob. Så brug disse teknikker, når du skal til jobsamtale.

Held og lykke