Jobsamtale angst

Enkle trin til at overvinde stress og angst ved en jobsamtale!

De fleste mennesker går til en jobsamtale med en skrækslagen angst. Dette skyldes ofte de spørgsmål, de bliver stillet. De fleste jobansøgere har ingen eller kun en ringe idé om, hvad disse spørgsmål går ud på, og de fleste kommer ikke engang med svar. Jobsamtaler lægger stor stress på den enkelte, og for dem, der oplever angst for jobsamtaler, kan det være afgørende for, om de får det tilbud, de får, eller ej. Hvis du oplever, at du føler dig ængstelig før jobsamtaler, bør du kende nogle måder at bekæmpe din frygt på.

Når du ved, hvorfor du føler dig nervøs før en jobsamtale, kan du forsøge at fjerne negative tanker om emnet.

Reklame

1 trin mod angst til jobsamtale

Den første måde at håndtere angst ved jobsamtaler på er at lære de rette vejrtrækningsteknikker. Interviewerne er trænet i at stille spørgsmål på en måde, der får dem til at føle sig trygge. Når en person har en god åndedrætsteknik, vil vedkommende være i stand til at slappe af i krop og sind, før de begynder interviewet. Nogle personer siger, at det hjælper dem til at føle sig afslappet at lave øvelsen “en-to-to-tre”, mens de tager dybe indåndinger.

2 trin mod angst til jobsamtale

En anden effektiv måde at bekæmpe nervøsitet før jobsamtaler på er at forberede dig mentalt. Det er vigtigt at vide, hvilke spørgsmål du vil få, for at være mentalt forberedt. Mange personer tror, at det at være nervøs betyder én ting, men det kan betyde helt forskellige ting for forskellige mennesker. Hvis du ved, at du vil blive stillet et spørgsmål, er der stor sandsynlighed for, at du vil føle dig ekstremt nervøs, men alle er tilbøjelige til at blive nervøse i visse situationer. Du skal lære at lære at kontrollere og undgå at være nervøs under en jobsamtale.

Anden vis

Du kan også tage dig tid til at finde ud af, hvorfor du er så nervøs før en jobsamtale. Nogle gange er en person så nervøs på grund af tidligere fiaskoer. Andre bliver måske ængstelige, fordi de ikke ved, hvordan de skal svare på et spørgsmål. Disse typer spørgsmål kan håndteres effektivt og med succes, hvis du ved, hvorfor du er så ængstelig. Med disse oplysninger kan du nemt overvinde din angst før en jobsamtale.

Når du ved, hvorfor du føler dig nervøs før en jobsamtale, kan du forsøge at fjerne negative tanker om emnet. Negative tanker gør dig kun endnu mere nervøs og kan endda få dig til at fryse fast under samtalen. Du skal fokusere på de positive ting og arbejde på at fjerne negative tanker om muligheden. Dette vil hjælpe dig med at få et positivt indtryk af virksomheden og gøre dig mere selvsikker, når du taler med intervieweren.

En anden god måde at bekæmpe nervøsitet og angst på er ved at bruge mindfulness-meditation. Mindfulness giver dig mulighed for at fokusere på nuet og gør det muligt for dig at blive opmærksom på præcis, hvad der sker i din krop. Ved at lære at praktisere mindfulness, mens du forbereder dig på en jobsamtale, vil du opdage, at du føler dig mere afslappet og selvsikker under hele samtalen og måske endda kan undvige eventuelle akavede eller ubehagelige spørgsmål, som intervieweren måtte stille.

Du kan begynde at få det bedre med dig selv og med muligheden ved at øve dig i mindfulness-øvelser. Disse vil hjælpe dig med at få kontrol over dine følelser og dit stressniveau, hvilket igen vil give dig mulighed for bedre at håndtere din angst for jobsamtaler.

Reklame

Relateret Stillinger