Almindelige spørgsmål til jobsamtaler

Der er mange almindelige spørgsmål, som du vil blive stillet under en jobsamtale. Disse almindelige spørgsmål har til formål enten at finde ud af, om du har de færdigheder, de søger, eller at finde noget, du måske ikke har. Det er vigtigt, at du ved, hvad du kan forvente, og hvordan du skal svare på disse spørgsmål, hvis du ønsker at få et godt resultat til din jobsamtale. Nedenfor er nogle af de mest almindelige spørgsmål, som folk bliver stillet under en jobsamtale. Disse spørgsmål kan blive stillet af mange forskellige typer arbejdsgivere og bør bruges som en vejledning, så du ikke ser dårlig eller uforberedt ud.

Du vil sandsynligvis blive stillet mange spørgsmål om dine tidligere joberfaringer, og dette er sandsynligvis det mest stillede spørgsmål. Tidligere job kan give et indblik i, hvor ansvarsbevidst du er, og om du har den selvtillid, som andre leder efter. Andre spørgsmål, du kan blive stillet, omfatter, hvad du lavede i dit tidligere job, hvad du bedst kunne lide ved dit tidligere job, og hvilke udfordringer eller særlige opgaver du måtte stå over for. Arbejdsgiveren vil måske også gerne vide, hvilke ting du gjorde godt i dit sidste job, og hvordan du tacklede problemer. Det er vigtigt at huske, at disse spørgsmål kun bliver stillet for at se, om du har de rette kvaliteter og kvalifikationer.

Mange mennesker har den opfattelse, at de bare skal gå ind til en samtale og lade arbejdsgiveren stille alle de spørgsmål, de har brug for. Det er noget af det værste, du kan gøre, fordi det viser din manglende forberedelse og din manglende respekt for den ansættende chef. Det er i orden at sige, at du ved næsten alt om den virksomhed, du søger. Men det ville være meget bedre, hvis du forbereder dig og stiller spørgsmål mindst en dag i forvejen.

Et af de mest almindelige spørgsmål, der stilles til en jobsamtale, er, hvad du leder efter. Der er faktisk mange forskellige grunde til, at man søger et job. Du bør være meget ærlig over for din arbejdsgiver og fortælle præcis, hvorfor du ønsker jobbet, og hvad du mener, at virksomheden skal gøre for at forbedre sig. Når du fortæller dem det, skal du være specifik med hensyn til, hvad du håber at opnå og hvorfor.