Job interview tips til vellykkede jobsamtaler

7 job interview tips til en jobsamtale

Med den rette indstilling og lidt øvelse kan du sætte dig selv i stand til at brillere ved enhver type samtale. Her er syv job interview tips til en jobsamtale, der kan hjælpe dig med at få det bedst mulige resultat ud af dine forsøg og give dig en god chance for at gøre det bedste første indtryk.

Reklame

Tips:

#Tip 1

Først og fremmest skal du huske, at forberedelse er nøglen. Succes kommer i form af research, indsamling af fakta, undersøgelse af specifikke færdigheder eller resultater og derefter sammensætning af det hele i form af et veludformet svar.

#Tip 2

For det andet skal du huske, at jo bedre du er forberedt, jo bedre vil du præstere. Det gælder også for dit udseende og din fysiske fremtoning. Husk, at du aldrig får en ny chance for at gøre et første indtryk, så det kan betale sig at se præsentabel ud.

#Tip 3

For det tredje, hvad angår udseende, så er det vigtigt at klæde sig på en måde, der giver tillid og samtidig virker professionel. Vær renlig, bær pænt tøj, og brug ikke for meget makeup eller parfume. Overvej at skjule synlige tatoveringer og piercinger.

#Tip 4

For det fjerde skal du huske, at det ikke altid kun handler om faglighed, men også om motivation. Når du bliver spurgt om din motivation for at søge stillingen, kan du fortælle, hvad du godt kan lide ved arbejdet. Det er vigtigt at vise, at du har en interesse for arbejdet, og at du samtidig er villig til at lære nye ting.

#Tip 5

For det femte skal du huske at øve dig på det, du vil sige, uden at det kommer til at lyde indøvet. Fortæl arbejdsgiveren, hvordan stillingen passer ind i dine planer for din fremtidige karriere. Det vil vise, at du har tænkt grundigt over det.

#Tip 6

For det sjette: Når du besvarer spørgsmål fra arbejdsgiveren, skal du svare så selvsikkert, som du kan. Fokusere på det, du er god til, og det, du er villig til at arbejde på.

#Tip 7

Endelig skal du ikke glemme kropssproget. Mange ansættende ledere har en tendens til at lægge mærke til visse kropssproglige mønstre. Når du sætter dig til en samtale, skal du sørge for at være selvsikker, professionel og se afslappet. Dit mål er at kommunikere et budskab til virksomheden.

Held og lykke.

Reklame