CV og ansøgning det samme?

Er CV og ansøgning det samme?

CV og ansøgning ligner hinanden i formatet, men de kan være meget forskellige. Er CV og ansøgning det samme? Denne artikel vil besvare spørgsmålet, hvad de hver især bør indeholde. Den vil også forklare forskellen mellem dem.

Et CV ser bagud i tiden, mens en ansøgning ser fremad og fokuserer på dine færdigheder og erfaringer

Reklame

Forskellen mellem et CV og en ansøgning:

CV

Et CV er helt sikkert et godt førstehåndsindtryk for en arbejdsgiver, og en ansøgning er vigtigt for at skille sig ud. Alligevel er de to meget forskellige. Formålet med et CV er at se bagud i tiden, mens en god ansøgning ser fremad og fokuserer på de færdigheder, erfaringer og den viden, der kræves til det pågældende job. Som sådan bør de to supplere hinanden.

Et CV er længere og har et andet formål og et andet layout. Det skal indeholde detaljer, der er specifikke for det job, du søger. Et CV er et resumé af din erfaring og uddannelse. Det består normalt af en eller to sider og skal skræddersyes til et specifikt job.

Ansøgning

En ansøgning har mere personlighed. En ansøgning vil ofte indeholde en personlig forbindelse til virksomheden og vise arbejdsgiveren, at ansøgeren passer godt til virksomheden. En ansøgning er langt mere overbevisende end et CV. Et CV kan være for generisk, så en ansøgning fremhæver din unikke karakter, og hvorfor du er den bedste person til jobbet. Det vil skille sig ud fra resten af ansøgerne.

Ansøgning supplerer et CV. Det er en kort introduktion til dit arbejde og dine interesser og fremhæver, hvordan du passer perfekt til jobbet. I modsætning hertil giver et CV mere detaljerede oplysninger til arbejdsgiveren, og en ansøgning kan være med til at formidle disse kvaliteter.

Ud over at være supplerende skal en ansøgning fortælle læseren, hvad du har at tilbyde arbejdsgiveren. Et CV giver mange oplysninger til arbejdsgiveren, mens en ansøgning er et kortfattet, personligt og professionelt dokument. Målet med en ansøgning er at sælge ansøgeren. En velskrevet ansøgning kan hjælpe dig med at få det job, du har ledt efter.

Reklame

Relateret Stillinger