Ansøgning hvorfor søger jeg jobbet?

Ansøgning hvorfor søger jeg jobbet?

Det kan være vanskeligt at besvare spørgsmålet “hvorfor søger jeg jobbet” i din ansøgning. Uanset hvilken type stilling du søger, vil dette spørgsmål helt sikkert blive stillet. Selv om der er masser af generelle svar, du kan bruge, er det bedst at være mere specifik. Start med at lave en liste over alle kravene og noter de krav, der matcher dine færdigheder. Derefter skal du fremhæve disse aspekter af din baggrund og inkludere eksempler på tidligere arbejde.

Tænk over dine karrieremål, og hvorfor du ønsker netop denne stilling.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Reklame

Top Promo

Når du besvarer dette spørgsmål, skal du huske på de særlige forhold, der gælder for den stilling, du søger. Tænk på din erfaring i en lignende stilling samt på virksomhedens kultur. Hvis der er tale om en stilling som leder, bør du fortælle om din evne til at lede andre og etablere stærke relationer. Når det så kommer til løn og fordele, må du ikke være for vag eller alt for positiv.

For at undgå at lyde flabet, skal du prøve at analysere jobbeskrivelsen. Et stærkt svar viser, at du har lavet din research om virksomheden og stillingen. Et godt svar bør fokusere på de færdigheder, der kræves for stillingen. Virksomhedskulturen kan også påvirke svaret, så undersøg den på forhånd. Prøv om muligt at besvare spørgsmålet, som om du allerede er ansat og allerede er begyndt at arbejde.

Fortæl hvorfor du brænder for jobbet

Svaret på spørgsmålet “Hvorfor søger jeg dette job?” bør være baseret på dine erfaringer, dit kendskab til virksomheden og din interesse for stillingen. Hvis du giver et vagt svar, vil du virke uforberedt og komme til at virke uoprigtig. Sørg i stedet for, at dit svar viser, at du har gjort din research og er i stand til at udføre jobbet. Vær ærlig om dine motivationer, for arbejdsgiveren vil gerne ansætte en person, der virkelig brænder for stillingen.

Ud over selve spørgsmålet bør svaret på spørgsmålet “hvorfor søger jeg dette job” være specifikt for virksomheden. Arbejdsgiveren vil gerne vide, hvad du brænder for, og hvad der vil gavne dem. Hvis du har et klart formål for øje, vil det hjælpe dig til at skille dig ud fra mængden. Hvis intervieweren stiller dette spørgsmål i en e-mail eller i et telefonopkald, er det vigtigt at være specifik.

Årsagen til dette spørgsmål er en glimrende mulighed for at sælge dig selv til arbejdsgiveren. Sørg for at medtage eksempler på dine tidligere succeser for at skabe en sammenhæng. Hvis du f.eks. har arbejdet i en startup-virksomhed inden for sociale medier, kan du måske være blevet inspireret af virksomhedens mission. Hvis du har arbejdet i et kontormiljø, har du måske en anden tilgang, f.eks. et mere personligt og mindre forretningsorienteret miljø.

Reklame

Bottom Promo

Relateret Indlæg